035 - 52 357 64 of mail info@vgmagazijn.nl

Kunststof bakken

Zowel voor het opslaan als voor het transport van goederen maak je vaak gebruik van allerlei soorten bakken. Kunststof bakken hebben het grote voordeel dat ze relatief licht, maar toch erg stevig zijn. Bovendien zijn ze duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Je kunt kiezen uit een zeer groot aanbod aan bakken, afhankelijk van wat voor goederen je erin wilt opslaan.

Magazijnbakken of stapelbakken

Kunststof magazijnbakken, ook wel stapelbakken genoemd, gebruik je voornamelijk om kleine artikelen en losse onderdelen in op te slaan. Ze zijn ideaal voor de opslag in legbordstellingen. Maar ook in bestelbussen of servicewagens zijn ze erg praktisch. Grotere magazijnbakken kun je eventueel weer onderverdelen in kleinere vakken door gebruik te maken van vakverdelers of tussenschotten. Zo kun je je magazijn zo efficiënt mogelijk inrichten. Magazijnbakken zijn stapelbaar en meestal ook nestbaar. Dat betekent dat je ze in elkaar kunt schuiven of stapelen als je ze niet gebruikt. Dat levert je een enorme ruimtebesparing op.

Opslagbakken en transportbakken

Wil je losse artikelen niet per stuk verplaatsen, maar in grotere hoeveelheden, dan kun je dat doen met behulp van transportbakken. Deze zijn in veel verschillende soorten en maten leverbaar. Je kunt transportbakken met de hand verplaatsen of door gebruik te maken van een transportroller 'een platte onderzetwagen op wielen'. Maar je kunt ook kiezen uit allerlei soorten kisten en koffers, met of zonder wieltjes. Ook transportbakken zijn stapelbaar en nestbaar en daarnaast bestaan er ook transportbakken die je kunt opvouwen of opklappen.

Grootvolume bakken

Als je bulkmateriaal of erg lange artikelen moet vervoeren, kun je het beste gebruik maken van grootvolume bakken. Dit zijn kunststof kisten op poten met handvatten, deze vervangen traditionele houten kisten. Omdat kunststof veel lichter en duurzamer is en minder gemakkelijk beschadigt, is dit een beter alternatief dan houten kisten. Kunststof kan bijvoorbeeld niet splinteren en is daardoor veel veiliger in het gebruik dan houten kisten. Bovendien zijn kunststof grootvolume bakken veel eenvoudiger schoon te maken. Groot volume bakken hebben exact de juiste afmetingen om met bijvoorbeeld een pompwagen verplaatst te worden.

Tonnen, vaten, kuipen en emmers

Wil je vloeibare stoffen of poeders vervoeren, dan kun je het beste kiezen voor afsluitbare tonnen of vaten. Er is een ruim aanbod qua groottes, materialen en draagvermogens. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor emmers in alle denkbare soorten en maten, of kuipen. Kuipen zijn vooral bedoeld voor het transporteren van zware stoffen, zoals mortel of cement.

Kunststof pallets

Hoewel ze strikt genomen niet onder bakken vallen, moeten hier toch ook nog de kunststof pallets genoemd worden. Dit zijn immers ook hulpmiddelen om goederen op te slaan in je magazijn cq te vervoeren. Kunststof pallets zijn in vergelijking met houten pallets veel steviger en duurzamer. Bovendien zijn ze een stuk lichter en dus makkelijker hanteerbaar.

Artikelen 1 tot 30 van 45 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 30 van 45 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2