035 - 52 357 64 of mail info@vgmagazijn.nl

Houten rekken

Voor de opslag van lichtere goederen kun je heel goed gebruik maken van houten rekken of stellingen. Houten stellingen hebben weliswaar niet zo’n groot draagvermogen als metalen stellingen, maar kunnen toch behoorlijk wat gewicht aan. Bovendien hebben ze een warmere, natuurlijke uitstraling wat ze weer geschikter maakt voor gebruik in winkels of kantoren. Houten stellingen zijn er in alle denkbare afmetingen, waardoor ze altijd op maat gemaakt kunnen worden. Zo laat je geen stukje van je vloeroppervlak onbenut. Er zijn verschillende soorten houten stellingen. Welke het meest geschikt is hangt natuurlijk af van de beschikbare ruimte en de goederen die je erin wilt opslaan. En, niet onbelangrijk, natuurlijk ook van je budget.

Legbordstellingen

Houten rekken in een magazijn bouw je op als een legbordstelling. Een legbordstelling bestaat uit twee staanders met daartussen legborden, die door middel van clips of liggers aan de staanders bevestigd worden. Je kunt de indeling van een legbordstelling heel eenvoudig aanpassen aan je wensen door de legborden op de gewenste hoogtes in de staanders in te haken. Hierdoor ben je altijd flexibel en kunnen zowel grote als kleine artikelen worden opgeslagen.

Eurorekken

De meest gebruikte houten rekken zijn de zogenaamde Eurorekken. Deze zijn gemaakt van Oost Europees vurenhout en zijn zeer duurzaam. Je hebt de keuze uit enkele rekken als wandopstelling of ruggelings tegen elkaar geplaatste rekken als vrijstaande midden opstelling. Deze rekken worden veel gebruikt voor de opslag van bijvoorbeeld archieven, maar ook in winkels en in magazijnen voor relatief lichte goederen. Het systeem bestaat uit losse onderdelen en is dus heel flexibel. Je kunt de hoogte van de vakken heel eenvoudig aan je wensen aanpassen, doordat je de legborden om de vijf centimeter kunt insteken. Eurorekken zijn leverbaar in variabele hoogtes tussen de 150 en 300 centimeter. De plankdiepte kan variëren van 30 tot 60 centimeter.

Archos rekken

Archos rekken zijn gemaakt van kwalitatief minder hout. De draagkracht is niet lager, maar de uitstraling is niet zo mooi als die van bijvoorbeeld Eurorekken. Dat is natuurlijk een zwaarwegend punt voor een winkelier maar hoeft bij de inrichting van een magazijn niet echt een probleem te zijn. De legplanken van Archos rekken zijn verkrijgbaar in vurenhout, maar je kunt ook kiezen voor sandwich planken. Het grootste voordeel is wel dat Archos rekken duidelijk goedkoper zijn dan de meeste andere soorten rekken. Ook bij dit type rekken variëren de plankdieptes van 30 tot 60 centimeter.

Brumo rekken

Brumo rekken worden gemaakt uit Scandinavisch vurenhout en dat staat garant voor de beste kwaliteit. Het draagvermogen is hoog en de uitstraling is heel warm. Hierdoor zijn Brumo rekken bij uitstek geschikt voor gebruik in winkels en showrooms, maar als je verzekerd wilt zijn van zeer stevig en duurzaam materiaal in je magazijn, dan kun je zeker ook voor Brumo rekken kiezen. De legplanken bij deze rekken worden gemonteerd met beugels, wat de draagkracht ervan nog verhoogt. Brumo rekken zijn verkrijgbaar in uiteenlopende hoogtes tussen de 94 en 264 centimeter. Ook hier variëren de plankdieptes van 30 tot 60 centimeter.